国关大讲堂第17讲:国际问题研究和国际交流沟通
  • 2019-11-29

主讲嘉宾:杨洁勉

时      间:2019年12月3日(周二)上午9:30-11:30

地      点:南校区八角楼报告厅

嘉宾简介

杨洁勉博士曾任上海国际问题研究院院长(2007-2013),现为该院学术委员会主任和上海市人民政府参事。主要社会兼职有:外交部外交政策咨询委员会委员、国家社科基金评审专家组成员、教育部社科项目评审专家、中华美国学会副会长、上海市国际关系学会会长、上海市国际战略学会会长等;中俄友好和平发展委员会委员、海峡两岸关系协会理事、中国人民外交学会理事等。曾获“中共中央和国务院授予的世博先进个人奖”、“国务院特殊津贴”和“上海市杰出专业人士”。发表国际问题专(合)著20余部和论文百余万字,并多次获得上海社科优秀专著和论文奖。

Dr. Jiemian YANG was the President of the Shanghai Institutes for International Studies (SIIS) (2007-2013) and now is the Chairman of the SIIS Council of Academic Affairs and the Councilor of the Shanghai People’s Municipal Government. Concurrently, Dr. Yang is Member of the Foreign Policy Advisory Group of the Ministry of Foreign Affairs of China, Member of Evaluation Group of Chinese Social Science Foundation, Member of Social Science Project Evaluation Group of the Ministry of Education of China; Vice President of China Association of American Studies, President of Shanghai Society of International Relations, President of Shanghai Institute of International Strategic Studies; Member of China-Russia Committee of Friendship, Peace and Development; Director of the Board of the Association of Cross-Strait Relations, Director of the Board of the Chinese People’s Institute of Foreign Affairs. His honors include National Honor of China World Expo in 2010, National Special Expert Awards, Shanghai Outstanding Talent Award and several Shanghai Awards in Social Sciences. Dr. Yang has (co-)authored about two dozen of books and many papers well over one million words on international relations and China foreign policies.